Klassisk musikk

Musikk er mer enn bare pop, rock, bassgitar og trommer. Enten du spiller et treblåseinstrument som klarinett, et messinginstrument som tuba, eller en fiolin så har musikken plass til deg. De fleste liker musikk, og det er vanlig å få favorittmusikk som en vil lytte mer til. Vi kan høre på musikk på DVD av vår klassiske favoritt, eller du kose deg med radioen.

Klassisk musikk

Denne musikkgruppen er stor. Her finner du akustisk musikk, musikkgrupper av alt fra 2 personer til ukjent nummer. Vel, tilgjengelig plass vil sette noen grenser! Gruppene kan oppdeles i ensembler med treblåseinstrumenter eller messinginstrumenter. En gruppe kan bestå av strykeinstrumenter kombinert i et orkester med andre blåsere eller strykere. Klassisk musikk har mange bruksområder for ung og gammel. Det kan være en fiolin kvartett, en slagverk duett eventuell annen struktur. Klassisk musikk spilles, men av og til er det satt tekst til. Mangfoldet av våre kjæreste operaer er vakkert sammensatt av tekst, sang, dans og orkestermusikk. Barn har gleden av å bli kjent med Mozart i Tryllefløyten, og Tsjaikovskij ved hjelp av Nøtteknekkeren.

Gammeldags og ubrukelig

Mange syns klassisk musikk er kjedelig og bare for gamle folk. Klassisk musikk er for alle og settes pris på av utallige. Det er ikke bare gamle Wienervalser og ballett, men for nydelig kommunikasjon og engasjement. Klassisk kan ved hjelp av ulike instrumenter skape ulike stemninger for sjel og sinn. Atmosfæren og ditt indre påvirkes av det melodramatiske. Harmonier påvirker følelsene dine på lik linje som rock og pop. Denne musikken selges likesom med annen musikk. Vi har årlige konserter som vi har flotte tradisjoner med, som Nyttårskonserten. En annerledes og anerkjent konsert er med de berømte musikerne i Wienerfilharmonikerne fra Wien i Østerrike.

For mange kan det starte med en enkel blokkfløyte som fireåring. Eller startet det da du ble bitt av den trolske musikken fra en av NRKs sommerkonserter i Holmenkollen?